top of page
  • Foto van schrijverFrank Benus

Boeren erf ... wat doe je daar mee?

In de waan van bestemmingsplannen, vergunningen en financieringen vergeet je bijna dat je ook nog een huis hebt waar je aan moet denken. In ons geval moet er een woonbestemming op het perceel komen om ervoor te zorgen dat we er ook echt op termijn mogen wonen. Hoewel de gemeente als voorwaarde aangaf dat het perceel in het landschap moet passen, dachten wij nooit voor de sleuteloverdracht de tuin te moeten ontwerpen. Wel dus ...


In het principebesluit van de gemeente is als voorwaarde een plan voor inpassing in het landschap vereist. De gemeente maakt daarmee gebruik van de gelegenheid om in detail vast te leggen wat je gaat doen met het erf, en maakt hier ook een voorwaarde van.


Wij zijn nu gestart met het selecteren van een landschapsarchitect, en misschien dat we het wel met onze gewone architect doen. Maar binnen 2 a 3 weken dienen wij besloten te hebben hoe we ons 1,9ha grote perceel in willen delen en willen gebruiken. Tip aan onze kant, denk er vast over na wat je wil. Vraag jezelf eens af (en wat wij denken te gaan willen):


"Hoeveel parkeerplaatsen?" - Minimaal drie

"Wil ik een trailer of aanhanger kwijt?" - Ja beide

"Welke dieren wil ik houden, en hoeveel?" - 2 paarden, 4 geiten, 6 kippen, een hond en 2 katten

"Wil ik borders, en wat voor een borders?" - Nee of onderhoudsvrij

"Wil ik bomen? Planten? Groot of Klein?" - Ja grote stoere bomen en stuiken

"Heb ik groene vingers?" - Nee :) "Wat wil ik nog meer" - Weide, Boomgaard, Poetsplaats, Uitzicht en Privacy Wat we nodig hebben is redelijk duidelijk, nu binnen een paar weken besluiten wat we mooi vinden. Dit plan is nl onlosmakelijk verbonden met het concept wijzigingsplan dat moet leiden tot een woonbestemming.

363 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page