top of page

Financieel advies

Als het eenmaal zo ver is dat de papierwinkel moet worden ingeleverd, en je het geld los moet krijgen voor de financiering van je droom, hangt hier veel van af. Dit onderwerp beschrijft enkele opties en vooral waar je op moet letten.

Datum

20 Mei 2020

Auteur

Frank

Bestemmingsplan

Elke vierkante centimeter in Nederland heeft een bepaalde bestemming, een doel waarvoor het gebruikt moet/mag worden. Het bestemmingsplan is een verzameling documenten, in beheer van de overheid, die een beschrijving geeft van wat de bestemming van een kavel of object is. Deze documenten zijn publiek beschikbaar en het geeft enorm veel informatie over een object. Hier kan je nagaan wat de bestemming is en hoe deze kan worden gewijzigd. Lees in dit onderwerp waar je wat kan vinden en hoe deze informatie gelezen moet worden. Ons object bleek helemaal geen bestemming wonen te hebben, ondanks dat er mensen wonen. Goed om te checken dus.

Datum

27 maart 2020

Auteur

Frank

Principeverzoek

Als de bestemming niet "wonen" is, of je wilt ingrijpend gaan verbouwen, verduurzamen of andere dingen doen aan het object, dan moet je daar vaak toestemming voor hebben. Deze toestemming (een omgevingsvergunning) wordt verstrekt door de gemeente en het kost tijd en geld om deze te krijgen. Lees in dit artikel hoe je een hoop geld, tijd en teleurstelling kan voorkomen door samen te werken met de gemeente. Tevens bieden we ons principeverzoek en het antwoord van de gemeente aan ter inzage. Een mooi voorbeeld hoe je samen met de gemeente kan werken aan het plannen van je droom.

Datum

6 februari 2020

Auteur

Frank

Taxatie

Een taxatie doe je om de waarde van een object vast te stellen. Dit is voor jezelf belangrijk maar ook bijvoorbeeld voor het verkrijgen van financiering. De bank wil natuurlijk zeker weten dat het object dat je wilt financieren ook een waarde heeft die overeenkomt met de hypotheek. Bij een gewoon huis is een taxatie niet complex, echter een boerderij, vooral als er geen woonbestemming is, kan lastiger zijn. Weet je bijvoorbeeld of de taxateur die je kiest bij NWWI of LAV moet staan ingeschreven? En of je het rapport wel kan en moet laten valideren? Alle tips in dit artikel.

Datum

6 februari 2020

Auteur

Frank

WoonERF? van plan tot praktijk

Omdat wij een rijksmonument hebben, en nog een woonbestemming moeten regelen, zijn wij begonnen op het erf. We hebben ongelofelijk veel geleerd over wat er gedaan moet worden, hoe je geld kan besparen en wat dingen kosten. Met dit artikel willen wij anderen helpen, of je nu een budget aan het opstellen bent of al met de handen in de klei staat, wij wilden dat wij dit artikel hadden gelezen toen wij begonnen.

Datum

3 januari 2021

Auteur

Frank

Ik wil graag meer weten over ...

Als je zover naar beneden bent gekomen dat je dit leest, dan heb je vast in de gaten dat wij inmiddels ervaringsdeskundigen zijn. Uiteraard helpen wij graag mensen, echter zijn wij geen professionals. Heb je een onderwerp waar je meer over zou willen lezen, laat dan een bericht achter op onderstaand formulier. 

Wij beantwoorden geen hele specifieke vragen of cases, maar horen graag wat onderwerpen zijn waar jullie meer over willen lezen. Wij vertellen graag onze ervaring.

--- Bedankt voor de inzending ---

bottom of page