top of page

VERZEKERINGEN 

Dat ene onderwerp waar iedereen van houdt. Goedkoop een woonboerderij of monument verzekeren, hoe doe je dat? Dit is een vraag waarop wij ook niet direct een antwoord hadden en nog steeds niet helemaal hebben. Dat drie rijksmonumenten, waarvan een met een oude rieten kap, niet goedkoop zijn in de verzekering, dat wisten we. En nu?

Dit onderwerp zal later nog verder worden aangevuld, en dan ook meer antwoorden bevatten. Echter is "duurder dan een rijtjeshuis" een understatement. Wij willen daarom mensen die aan deze droom beginnen waarschuwen voor de impact en omvang van dit onderdeel. 

Het verzekeren van een pand als het onze kost honderden euro's per maand. Uiteraard hangt het met veel samen maar onze eerste offerte lag rond de 350 euro per maand, zonder garantie op onderverzekering. Als wij de verzekering helemaal rond hebben zullen we (zoals jullie hopelijk inmiddels gewend zijn) de optie en uitdagingen onder elkaar zetten.

Geduld, meer informatie volgt nog ...

Tip #1

Reken dit mee in je maandlasten

Zoals bovenstaand beschreven zijn de bedragen substantieel. Reken jezelf nooit rijk met een woonboerderij, renovatie of monument, en houd ook zeker kosten als deze in je gedachten als je je afvraagt "kan ik een woonboerderij betalen?" of "Wat kost een monument onderhouden?". 

bottom of page